Matematikk Forkurs

Tillatte hjelpemidler ved eksamen

Dette er en presisering av retningslinjer for bruk av kalkulator og formelsamling ved eksamen og andre prøver i matematikk forkurs.

Kalkulator

Det er tillatt å bruke godkjent kalkulator ved eksamen og andre prøver i matematikk ved forkurset. Godkjente kalkulatorer må tilfredstille følgende krav:

Det er altså godkjent med et grafisk vindu på kalkulatoren for plotting av grafer (som mange er vant med fra videregående skole).

Eksempler på godkjente kalkulatorer:

Eksempler på IKKE godkjente kalkulatorer:

Listen ovenfor er ikke fullstendig. For andre modeller, se kriteriene ovenfor eller listen fra Matematisk Institutt, Universitetet i Oslo.

Formelsamling

Det er utarbeidet en egen formelsamling for matematikk forkurs. Det er kun denne som tillates brukt ved eksamen og andre prøver i matematikk ved forkurset, og den vil bli trykket og delt ut sammen med eksamensoppgavene. Det er altså ikke tillatt å ta med egen formelsamling på eksamen eller andre prøver.

Formelsamlingen for matematikk forkurs kan fritt skrives ut fra nettet. Vi anbefaler studentene å skrive ut og bruke denne formelsamlingen i arbeidet med faget. Det er altså ikke nødvendig å kjøpe en egen formelsamling i matematikk.